Administrar

La coordinadora Diógenes la formam actualment; Maria Orts (Capdepera, EU-EV), Guillem Caldentey (Els Verds-Esquerra d'Artà), Conxi Peña (Els Verds-Esquerra de Son Servera) Pepe García (Pollença,Alternativa. EU-EV) i Virginia Urdangarín (Capdepera, EU-EV).

Agencia de Protecció de la legalitat Urbanística i territorial de Mallorca (APLUTM)

crdiogenes | 10 Febrer, 2009 09:32

Nota de premsa de la reunió amb la Consellera de Territori del Consell.

Diògenes ha transmès a la Consellera de Territori del Consell la seva preocupació perquè el PSOE a municipis com Artà s'hagi pronunciat públicament en contra de cedir les competències de disciplina urbanística en sòl rústic a la nova Agència

La coordinadora Diògenes manifesta a la Consellera Dubon la necessitat d'accelerar les adhesions dels municipis a l'Agencia de Protecció de la legalitat Urbanística i territorial de Mallorca APLUTM

Denuncien la incongruència que batles como R. Gili (UM) formin part de l'òrgan de direcció de l'APLUTM quan impedeixen que els seus ajuntaments hi cedeixin les competències

A l'entrevista que ahir dia 9 de febrer els regidors de la Coordinadora Diògenes -formada per Pepe Garcia (Pollença), Guillem Caldentey (Artà), Conxi Peña (Son Servera), i Maria Orts i Virginia Urdangarín (Capdepera), de diferents candidatures formades per Esquerra, Els Verds i EU- han mantingut amb la consellera Dubon, responsable del Departament de Territori del Consell, han exposat el seu recolzament a la tasca de la consellera per la posada en marxa de l'agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial de Mallorca. Els regidors han demanat celeritat en l'adhesió a l'Agència per part dels municipis que així ho sol•licitin, i que en cap cas les insuficiències pressupostàries i de personal han de ser una excusa per retardar les adhesions.

Segons càlculs de la Coordinadora de regidors ecosocialistes, cada any hi ha un milenar d'expedients de disciplina urbanística que o bé no es tramiten o es tramiten malament, de manera que els infractors queden impunes i, sobre tot, no es restableix la legalitat urbanística (no s'executen les demolicions de les obres il•legals i il•legalitzables). Aquesta és el motiu de la celeritat que demanen els regidors de Diògenes i la demanda de que no hi hagi restriccions pressupostàries.

Durant més d'una hora que ha durat la reunió, els regidors de Diògenes també li han fet arribar a la consellera l'actuació contradictòria del PSOE en alguns municipis, com és el cas d'Artà, on es va pronunciar en contra de l'adhesió a l'Agència. També li van demanar a la Sra. Dubon que el Consell de Direcció de l'Agència estigui format exclusivament per batles de municipis adherits a l'APLUTM tot d'una que es materialitzin les adhesions i s'engegui el funcionament de l'Agència. En aquest sentit, troben inacceptable que batles com el d'Artà siguin vocals del Consell de Direcció quan han impedit que el seu municipi demani l'adhesió, i fan de la disciplina urbanística una eina de clientelisme manifest, i fins i tot pretenen amenaçar a l'oposició quan denuncien la seva actuació irregular.

Els regidors s'han interessat pel funcionament, dotació de personal i mitjans de la nova agència. També han mostrat la seva preocupació pels expedients ja oberts al moment de l'adhesió a l'APLUTM, perquè l'agència no se'n farà càrrec i els ajuntament sovint els deixen caducar. Els regidors de Diògenes li han manifestat la seva decisió de prosseguir demanant al Consell que es subrogui en tots els expedients paralitzats per part de les administracions municipals, però igualment li han demanat mesures més contundents per obligar a tots el municipis, s'adhereixin o no a l'Agència, a complir i fer complir la legalitat urbanística.

ANTECEDENTS:

- Moció presentada per Els Verds-Esquerra d'Artà al Ple de maig de 2008, relativa a: "Sol·licitar al Departament de Territori del Consell de Mallorca a assumir la gestió de la funció inspectora en l’àmbit del sòl rústic del municipi, i també la instrucció dels procediments sancionadors i de restitució de la legalitat urbanística. Sol·licitar, així mateix, al Consell de Mallorca, que s'activi i es doti dels recursos necessaris i amb la màxima urgència, l'organisme supramunicipal que tindrà les competències de control, inspecció i sanció en sòl rústic, i que l'Ajuntament d'Artà hi prengui part des de l'inici del seu funcionament."

- Comunicat de la Coordinadora de regidors Diògenes de dia 6 de juny de 2008: "La Coordinadora de regidors “Diògenes” recolza la iniciativa del Consell de crear una Agència de Disciplina Urbanística i considera urgent la seva posada en funcionament."

- Moció presentada pel PSOE de Son Servera i aprovada per aquel Ple el mes de gener de 2009; presentada amb idèntic redactat per Els Verds-Esquerra al Ple d'Artà al mateix mes de gener, votada a favor per tots els grups de l'oposició (PP, UIA) i rebutjada per l'equip de govern (UM-PSOE): "Adhesió de l'Ajuntament d'Artà a l'Agència per la Protecció Territorial i Urbanística de Mallorca."

Fotografia de T.O. Diario de Mallorca.

Comentaris

 1. "Lo qualo?"

  Hola Doly, bon dia!
  "Realment", com veig Què? El futur d'aquesta Agència insular? La idea de la seva creació? El paper del batle Cirera i d'UM en aquest tema? El del Psoe artanenc? ...?

  G. Caldentey | 14/02/2009, 12:14
 2. gracies Guillem

  i tu realment com ho veus?????

  doly | 14/02/2009, 11:59
 3. Jo m'he cuinat una...

  ... només en una estoneta a partir d'uns materials enviats avui mateix per REAS sobre transgènics, no sé si ja la teniu presentada a Pollença. He completat una que va aprovar Porreres (UM) la legislatura passada amb referència a la Prop. No de Llei aprovada el 2007 i presentada per Sa Princesa (!!!!).
  Ja'm contaràs.

  G. Caldentey | 13/02/2009, 16:57
 4. Re: Agencia de Protecció de la legalitat Urbanística i territorial de Mallorca (APLUTM)

  Avui he registrat la moció demanant l'adhesió de Pollença

  Pepe | 13/02/2009, 15:32
 5. Re: Agencia de Protecció de la legalitat Urbanística i territorial de Mallorca (APLUTM)

  Quina feinada Guillem.

  Pepe | 11/02/2009, 13:28
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS